Logóe-ingatlanügyvédek.hu

Ingatlan adásvételi szerződés ügyvédi munkadíja

Az ingatlan vásárlás a vevői oldalon számos költséggel jár - az ügyvédi munkadíj ezek közül az egyik legjelentősebb. A hatályos jogszabályok értelmében ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés alapján a vevő tulajdonjoga csak akkor jegyezhető be az ingatlan-nyilvántartásba, ha a szerződést ügyvéd által ellenjegyzett, vagy közokirati formában kötik meg a felek. A Ptk. és a kialakult szokásjog alapján hagyományosan a vevő bízza meg az ügyvédet, hogy szerkessze meg az általa megvásárolni kívánt ingatlan adásvételi szerződését. 

Éppen ezért az e-ingatlanügyvédek által lakás célú ingatlanok kapcsán alkalmazott kedvezményes, a vételár 0,45%-ban ( de minimum 150 000 Ft, maximum 450 000 Ft) megállapított, fix munkadíj is használt lakások vevőinek szól - az ország teljes területén. 

Az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló 6/2018. (III. 26.) MÜK szabályzat 10.6/B. f) alpontjának megfelelve tájékoztatjuk az ügyfeleinket, hogy az ügyvédi megbízási szerződésben a szerződés megkötése idején a honlapon közzétett díjtájékoztatástól az ügyfél hátrányára nem lehet eltérni.

Amennyiben nem lakás célú ingatlant venne, vagy más ügyvédi szolgáltatásra lenne szüksége, tekintse meg a díjszabásunkat!

Ingatlan adásvételi szerződés szerkesztése gyorsan és szakszerűen Magyarország teljes területén

Ingatlan adásvételi szerződés szerkesztése gyorsan és szakszerűen Magyarország teljes területén

Mit tartalmaz a 0,45%-os ügyvédi munkadíj?

Segítjük a vevőt az eladóval való tárgyalások során, azonosítjuk az ingatlan terheit és javaslatot teszünk a tehermentesítés menetére, megszerkesztjük az adásvételi szerződést és a kapcsolódó okiratokat. A szerződés aláírását és ellenjegyzését követően eljárunk a földhivatal előtt a vevő tulajdonjogának bejegyzése érdekében.

A fix munkadíj tartalmazza 

  • az e-hiteles tulajdoni lap árát és 
  • a földhivatali eljáráshoz szükséges okiratok postázásának költségét (elsőbbségi, ajánlott levélküldeményként), továbbá 
  • az okiratletét kezelés díját.

Az ügyvédi munkadíj nem tartalmazza a földhivatali eljárás díját, illetve az esetleges pénzletét kezelés díját, ami mindig egyéni megegyezés tárgyát képezi. Az ügyvédi munkadíj már tartalmazza az általános forgalmi adó összegét is!

A fenti díjszabás nem érvényes végrehajtási joggal, vagy többszörös jelzálogjoggal érintett ingatlanok adásvétele esetén.

Milyen ingatlanokkal kapcsolatban él az ajánlat?

Lakóingatlanok, nyaralók illetve hozzájuk kapcsolódó garázs, tároló adásvétele kapcsán érvényes az ajánlatunk - amennyiben teherként jelzálogjogból legfeljebb egyet (a hozzá kapcsolódó elidegenítési és terhelési tilalommal) tartalmaz az ingatlan tulajdoni lapja. A végrehajtási joggal terhelt ingatlanok szintén kizártak az ajánlatból. Amennyiben ilyen ingatlant kíván megvásárolni, egyedi árajánlat alapján állunk rendelkezésére!

Az e-ingatlanügyvédek.hu csapatának díjai ingatlan adásvétel kapcsán

Az e-ingatlanügyvédek.hu csapatának díjai ingatlan adásvétel kapcsán

Ingó adásvételi szerződés a lakás célú ingatlanhoz kapcsolódóan

Ha a lakásban, házban, nyaralóban maradó ingóságokat is megvásárolna és ehhez külön szerződést kíván kötni, annak megszerkesztéséért 50 000 Ft munkadíjat számítunk fel.

A munkadíj bruttó, azaz már tartalmazza az általános forgalmi adó összegét.

Pénzletét kezelése az ingatlan adásvételéhez kapcsolódóan

Pénzletét kezelését a következő ügyvédi munkadíj ellenében vállaljuk:

  • A letett összeg 1%-a évente (365 napos évvel számolva)
  • De legalább 130.000,- Ft
  • A fenti díjak az általános forgalmi adót tartalmazzák.

Használati megosztási szerződés az ingatlan adásvételhez kapcsolódóan

Sok bank elvárja, hogy osztatlan közös tulajdon, különösen ikerházak esetén álljon rendelkezésre az aktuális tulajdonosok által aláírt, hatályos használati megállapodás. Ennek a megszerkesztését és ellenjegyzését 100.000,- Ft ügyvédi munkadíj ellenében vállaljuk.

Az Illés és Szabó Ügyvédi Társulás árai a társulási ügyvédi tevékenységre vonatkoznak

Az Illés és Szabó Ügyvédi Társulás árai a társulási ügyvédi tevékenységre vonatkoznak

Mit tehet, ha érdekli az ajánlat?

Először is, vegye fel velünk a kapcsolatot! 

Munkatársunk röviden ismerteti Önnel a szolgáltatásunkkal kapcsolatos tudnivalókat és válaszol a felmerülő kérdéseire. Amennyiben elfogadható az Ön számára az ajánlatunk és megbíz minket az ingatlan adásvételi szerződése megszerkesztésével és ellenjegyzésével, akkor a személyi azonosító jele, a személyi igazolványa/vezetői engedélye száma és a lakcímkártyája száma alapján azonosítjuk Önt. 

Amint a megbízást felvettük, kiválasztjuk, hogy az Ön és az eladója számára melyik időpont, illetve melyik ügyvéd kollégánk a legalkalmasabb választás. Ha ezzel megvagyunk, már kapcsoljuk az ügyvéd kollégánkat. Ő röviden, nagyjából 20-30 percen keresztül beszélget Önnel, tájékoztatja a legfontosabb tudnivalókról az adásvétel kapcsán, illetve javaslatokat tesz a szerződés tartalmát illetően. A telefonbeszélgetést követően a lehető leghamarabb megküldjük Önnek e-mailen a szerződés és minden kapcsolódó okirat tervezetét, hogy azt e-mailen továbbíthassa az eladónak.

Ha bármilyen kérdése felmerül, vagy az eladó észrevételei kapcsán a szerződést módosítani kell, csak hívja ügyvéd kollégánkat, vagy vegye fel vele a kapcsolatot a megadott e-mail címen! A munkadíjunk fix, akkor is, ha kérdése merül fel, akkor is, ha a szerződést többször át kell írni!

Ha a szerződés feltételei mind az eladó, mind a vevő számára elfogadhatóak, akkor már csak a szerződés aláírása van hátra!

Mivel tud nálunk fizetni?

Készpénzzel, vagy banki átutalással, de ha igényli, fizetési kérelmet is ki tudunk bocsátani, ami lényegében nem más, mint egy mobil- vagy netbankon elküldött üzenet, ami alapján pár kattintással rendezheti a megbízási díjat.

Érdekli az ajánlat, de nem Budapesten írná alá a szerződést?

Az e-ingatlanügyvédek.hu Kaposváron is rendelkezik irodával, reményeink szerint Magyarország összes megyeszékhelyén hamarosan partnerekre találunk. Addig is lehetőség van arra, hogy az ország bármely pontján, vagy akár külföldön tartózkodó felek szerződését ellenjegyezzük - távellenjegyzés segítségével. Skype-on, Teamsen, illetve Google Meeten azonosítjuk a távollevő feleket, akik az ellenjegyző ügyvéd előtt a sajátjuknak ismerik el a korábban kinyomtatott és aláírt szerződéscsomagot. 

Az ajánlatunk tehát az ország bármely pontján érvényes.

Képviselik-e az e-ingatlanügyvédek.hu ügyvédei az eladót?

Nem, az Illés és Szabó Ügyvédi Társulás tagjai a szerződés megszerkesztése során kifejezetten a vevő megbízásából, az ő utasításait figyelembe véve járnak el. Természetesen az e-ingatlanügyvédek.hu ügyvédei is kiemelt figyelmet fordítanak az eladókkal való együttműködésre és a szerződéses szinallagmára, azaz arra, hogy az eladói szolgáltatás és a vevői ellenszolgáltatás között értékarányosság álljon fenn, de az ügyvéd nem közhatalmat gyakorol, így az előtte megjelenő felek mindegyike nem tekinthető a megbízójának.


A borítóképet Fazekas Nikoletta készítette.

Kapcsolatfelvétel

Hívhat minket az alábbi számon vagy töltse ki az űrlapot és visszahívjuk.

Felhívjuk a figyelmét, hogy minden telefonhívást rögzítünk. A Küldés gombra kattintva elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.


Gyakran
ismételt kérdések

Igen, az általános forgalmi adó (ÁFA) összege már benne van a munkadíjban.