Logóe-ingatlanügyvédek.hu

Az e-ingatlanügyvédek.hu etikai kódexe

Magyarországon a piacgazdaság alapköve az ingatlanvagyon. A legtöbb ember életében az ingatlanvásárlás a legfontosabb befektetés. Az ingatlanokkal kapcsolatos tranzakciók jelentősége természetesen nem csupán anyagi: a megtakarítások, az életminőség és a létbiztonság szempontjából is kiemelt szerepet játszik, emiatt az ingatlanügyletekben kiemelten fontos az etikus eljárás, az átláthatóság, a tisztességes díjmegállapítás és az ügyfélbarát hozzáállás.

Mi, az e-ingatlanügyvédek.hu csapatát alkotó ügyvédek közössége, azaz az Illés és Szabó Ügyvédi Társulás elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a szolgáltatásainkat a fenti alapelvek mentén nyújtsuk. 

Az e-ingatlanügyvédek.hu Etikai Kódexe

Az e-ingatlanügyvédek.hu Etikai Kódexe

Tartalomjegyzék

  Hamarosan...

  Ezen etikai kódex célja, hogy rögzítse azokat az elveket és normákat, amelyek segítenek biztosítani, hogy minden egyes ügyféltől kapott megbízást a lehető legmagasabb szintű szakmai és etikai normák szerint lássunk el:

  1. Hiszünk abban, hogy az ügyvéd és az ügyfél viszonya olyan bizalmon, hűségen és kölcsönös tiszteleten alapuló viszony, amely elengedhetetlen a sikeres és hatékony ügyellátáshoz. 
  2. Meggyőződésünk, hogy a jó ügyvéd mindenek előtt a megegyezésre törekszik, és képes olyan kölcsönösen előnyös megállapodás kialakítására, ami minden fél számára kedvező.
  3. A tagjaink minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy az ügyfeleik érdekeit - a tisztességesség és jogszerűség keretein belül - maximálisan érvényre juttassák az ellenérdekű felekkel és a hatóságokkal szemben.
  4. Elsődleges számunkra, hogy minden egyes ügyfelünknek professzionális, gyors és figyelmes kiszolgálást biztosítsunk. Ennek érdekében elvárjuk a tagjainktól, hogy az ügyfelekkel való kommunikációban mindig törekedjenek a tisztelettudó és őszinte hangvételre és hogy kellő időben adjanak tájékoztatást az ügyek állásáról.
  5. Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk az ügyfelek és a velük szerződő felek által megosztott információk bizalmas jellegének - legyen szó ügyvédi titokról, vagy bármilyen más információról.
  6. Biztosítjuk, hogy a díjazásunkat mindenkor az ügyfél érdekeit szem előtt tartva, átláthatóan és méltányosan határozzuk meg.
  7. Elkötelezettek vagyunk a folyamatos fejlődés mellett, hiszen másként nem biztosítható, hogy minden tagunk naprakész tudással álljon ügyfeleink rendelkezésére.
  8. Mélyen hiszünk abban, hogy az ügyvédek közötti kollegialitás és együttműködési készség a magyar ügyvédség függetlenségének az alapja, egyben az ügyfelek hatékony képviseletének a záloga.

  Annak érdekében, hogy az ügyfeleink biztosak lehessenek benne, hogy az általunk nyújtott szolgáltatások megfelelnek a fentieknek, az Etikai Kódex az Általános Szerződési Feltételeink részét képezi.

  Illés és Szabó Ügyvédi Társulás

  A borítóképet Fazekas Nikoletta készítette.

  Illés Géza MártonIGM
  Szerző:

  Csapatunk

  Dr. Illés Géza Márton

  [email protected]

  Dr. Illés Géza Márton, budapesti ügyvéd a 2009-ben alapított Dr. Illés Géza Márton Ügyvédi Iroda és az e-ingatlanügyvédek.hu vezetője. Szakterülete az ingatlanjog, az M&A tranzakciók és a vállalatfinanszírozás.
  Szerzői profil