Logóe-ingatlanügyvédek.hu
Az Illés és Szabó Ügyvédi Társulás díjszabása

Díjszabás

Az Illés és Szabó Ügyvédi Társulás, vagyis az e-ingatlanügyvédek.hu csapata a 2024. február 15. napját következően beérkezett megbízásokra az alábbi díjszabást alkalmazza:

Az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló 6/2018. (III. 26.) MÜK szabályzat 10.6/B. f) alpontjának megfelelve tájékoztatjuk az ügyfeleinket, hogy az ügyvédi megbízási szerződésben a szerződés megkötése idején a honlapon közzétett díjtájékoztatástól az ügyfél hátrányára nem lehet eltérni.

Ingatlan adásvételi szerződéssel kapcsolatos ügyvédi megbízások

Ajánlataink vevőknek

A használt lakásokkal, házakkal kapcsolatos ingatlan adásvételi szerződésekhez kapcsolódó részletes ajánlatunkat ezen az oldalon, míg új építésű ingatlanok vásárlóinak szóló ajánlatunkat pedig itt találja, a jelen Díjszabásban vázlatosan ismertetjük a díjainkat:

Szolgáltatás megnevezéseMunkadíj (bruttó)
Lakás célú használt ingatlannal kapcsolatos adásvételi szerződés szerkesztése, ellenjegyzése, földhivatali ügyintézésA vételár 0,45 %-a (min. 150 000 Ft; max. 450 000 Ft)
Pénzletét kezeléseA letett összeg 1%-a évente (365 napos évvel számolva), de legalább 130.000,- Ft
Ingó adásvételi szerződés szerkesztése50 000 Ft
Használati megállapodás szerkesztése100 000 Ft
Helyszíni kiszállás (irodán kívüli aláírás)30 000 Ft
Nem lakás célú ingatlannal kapcsolatos adásvételi szerződés szerkesztése, ellenjegyzése, földhivatali ügyintézésA vételár 0,75 %-a  
Új építésű ingatlan vásárlása kapcsán jogi tanácsadás (1+1 óra)49 000 Ft

A munkadíjak az adásvételi szerződés aláírásakor - számla ellenében - fizetendőek. Az új építésű ingatlanokkal kapcsolatos tanácsadás munkadíja a videóhívás után esedékes.

A fenti díjszabás nem érvényes végrehajtási joggal, vagy többszörös jelzálogjoggal érintett ingatlanok adásvétele esetén.

Ügyvédi díjszabás - minden ingatlanügyletre van megoldásunk!

Ügyvédi díjszabás - minden ingatlanügyletre van megoldásunk!

Ajánlataink eladóknak

A használt ingatlan adásvételi szerződések véleményezéséhez kapcsolódó részletes ajánlatunkat ezen az oldalon találja, a jelen Díjszabásban vázlatosan ismertetjük a díjainkat:

Szolgáltatás megnevezéseMunkadíj (bruttó)
Lakás célú használt ingatlannal kapcsolatos adásvételi szerződés átnézése, véleményezése, jogi tanácsadás (1+1 óra)49 000 Ft
Ügyvédi meghatalmazás szerkesztése eladók részére50 000 Ft
Elővásárlási joggal kapcsolatos okiratszerkesztés, jogi képviselet100 000 Ft
Helyszíni kiszállás (irodán kívüli aláírás)30 000 Ft

A tanácsadás munkadíja a videóhívás után esedékes, az okiratszerkesztéssel járó ügyvédi munkák ellenértékét a eladó általi aláírást követően számlázzuk ki.

Az e-ingatlanügyvédek.hu ügyvédi munkadíj ajánlatai

Az e-ingatlanügyvédek.hu ügyvédi munkadíj ajánlatai

Kétnyelvű ingatlan adásvételi szerződés szerkesztés, ellenjegyzése, földhivatali ügyintézés

Az e-ingatlanügyvédek csapata angol és német nyelven is dolgozik.

Amennyiben kétnyelvű okiratszerkesztést igényel, a magyar nyelvű szerződés alapdíja plusz 150.000,- Ft ügyvédi munkadíj ellenében vállaljuk a szerződés elkészítését, ellenjegyzését és a földhivatali ügyintézést.

A munkadíjak az adásvételi szerződés aláírásakor - számla ellenében - fizetendőek. 

Jogi tanácsadás egyedi ügyben, óradíjas alapon

Amennyiben olyan ingatlannal kapcsolatos ügyben szeretne megbízást adni, amelyet nem fednek le a fenti ajánlatok, azaz ha peren kívüli, vagy peres képviseletre, vagy például szavatossági ügyben jogi tanácsra lenne szüksége, akkor a következő feltételekkel tudjuk vállalni a megbízását:

  • Az ügy felmérése 1 óra irattanulmányozás, 1 óra videókonferencia az ügyféllel: 49 000 Ft
  • Minden további megkezdett munkaóra: 30 000 Ft.

Az ügy felmérésének munkadíja a videokonferencia után esedékes, az óradíjas elszámolást havonta számlázzuk ki - munkaidőkimutatást is mellékelve a számlához.