Logóe-ingatlanügyvédek.hu

Eladói tanácsadás ügyvédi munkadíja: 49.000,- Ft

A hatályos jogszabályok értelmében ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés alapján a vevő tulajdonjoga csak akkor jegyezhető be az ingatlan-nyilvántartásba, ha a szerződést ügyvéd által ellenjegyzett, vagy közokirati formában kötik meg a felek. A Ptk. és a kialakult szokásjog alapján hagyományosan a vevő bízza meg az ügyvédet, hogy szerkessze meg az általa megvásárolni kívánt ingatlan adásvételi szerződését. A vevők által megbízott ügyvéd akkor is az őket megbízó, a számlájukat kifizető vevő érdekeit képviselik, ha ezt nem közlik előre az eladókkal.

Amennyiben más ügyvédi szolgáltatásra lenne szüksége, tekintse meg a díjszabásunkat!

Az ügyvédi hivatás etikai szabályairól és elvárásairól szóló 6/2018. (III. 26.) MÜK szabályzat 10.6/B. f) alpontjának megfelelve tájékoztatjuk az ügyfeleinket, hogy az ügyvédi megbízási szerződésben a szerződés megkötése idején a honlapon közzétett díjtájékoztatástól az ügyfél hátrányára nem lehet eltérni.

Ingatlan eladás tudnivalók

Ingatlan eladás tudnivalók

Annak érdekében, hogy az ingatlan adásvételi szerződés megfelelően tükrözze az eladó érdekeit is, célszerű eladóként is ügyvédhez fordulni! Az e-ingatlanügyvédek.hu kedvező, fix 49.000,- Ft összegű ügyvédi munkadíj ajánlata használt lakóingatlanok eladóinak szól.

Mit tartalmaz a 49.000,- Ft ügyvédi munkadíj?

Átnézzük és véleményezzük a vevő ügyvédje által megszerkesztett, a lakás célú adásvételi szerződést, majd Skype, Teams, illetve Google Meet szolgáltatáson keresztül tanácsokat adunk a minket megbízó eladónak, hogy milyen módosításokat kérjen annak érdekében, hogy a következők megfelelően tükrözzék az eladó érdekeit:

  • Fizetési feltételek
  • Elállási feltételek
  • Birtokbaadási feltételek
  • Szavatossági feltételek
  • Ügyvédi letét feltételei

Az ügyvédi munkadíj már tartalmazza az általános forgalmi adó összegét is.

Milyen ingatlanokkal kapcsolatban él az ajánlat?

Lakóingatlanok, nyaralók illetve hozzájuk kapcsolódó garázs, tároló adásvétele kapcsán érvényes az ajánlatunk. Minden más ingatlannal kapcsolatban egyedi árajánlat elfogadását követően áll módunkban ügyvédi szolgáltatást nyújtani.

További szolgáltatásaink

Abban az esetben, ha eladóként ügyvédi meghatalmazás megszerkesztésére lenne szüksége, ezt 50.000,- Ft ügyvédi munkadíj ellenében vállaljuk.

Ha eladóként elővásárlási joggal kapcsolatos kötelezettségei teljesítéséhez ügyvédi segítségre lenne szüksége, az elővásárlási joggal kapcsolatos ügyintézést, azaz a felhívások és a lemondó nyilatkozatok megszerkesztését, postázását, a jogosultakkal való kapcsolattartást 100.000,- Ft ellenében vállaljuk.

Az áraink az általános forgalmi adót tartalmazzák.

Mit tehet, ha érdekli az ajánlat?

Először is, vegye fel velünk a kapcsolatot! 

Munkatársunk röviden ismerteti Önnel a szolgáltatásunkkal kapcsolatos tudnivalókat és válaszol a felmerülő kérdéseire. Amennyiben elfogadható az Ön számára az ajánlatunk és megbíz minket az ingatlan adásvételi szerződése átnézésével és az azzal kapcsolatos tanácsadással, akkor a személyi azonosító jele, a személyi igazolványa/vezetői engedélye száma és a lakcímkártyája száma alapján azonosítjuk Önt. 

Amint a megbízást felvettük, kiválasztjuk, hogy az Ön és az eladója számára melyik konzultációs időpont, illetve melyik ügyvéd kollégánk a legalkalmasabb választás. Innen már csak két dolga van: elküldeni a kollégánknak a megadott e-mail címre az adásvételi szerződés és a kapcsolódó okiratok tervezetét és rendezni a számlánkat.

Hogy tud nálunk fizetni?

Banki átutalással, de ha igényli, fizetési kérelmet is ki tudunk bocsátani, ami lényegében nem más, mint egy mobil- vagy netbankon elküldött üzenet, ami alapján pár kattintással rendezheti a megbízási díjat. A megbízási díjról minden esetben e-mailen küldjük meg a számlánkat.

Hogy veszik fel Önnel a kapcsolatot az e-ingatlanügyvédek.hu ügyvédei?

A megbízás felvétele során munkatársunk egyezteti Önnel, hogy melyik csatornán melyik időpont lenne az Ön számára a legmegfelelőbb. Amennyiben a véleményezni kívánt iratokat megküldte és a számlánkat is rendezte, ügyvéd kollégánk a kért időpontban keresni fogja Önt!

A borítóképet Fazekas Nikoletta készítette.

Kapcsolatfelvétel

Hívhat minket az alábbi számon vagy töltse ki az űrlapot és visszahívjuk.

Felhívjuk a figyelmét, hogy minden telefonhívást rögzítünk. A Küldés gombra kattintva elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.


Gyakran
ismételt kérdések

Az ajánlat használt lakóingatlanok, nyaralók és az ezekhez kapcsolódó garázsok és tárolók adásvételére vonatkozik. Ha más típusú ingatlan adásvételéről van szó, egyedi árajánlatot kínálunk.