Logóe-ingatlanügyvédek.hu
Dr. Illés Géza Márton

Dr. Illés Géza Márton

10 perc olvasás

Ingatlan ügyvéd Budapest központjában - ingatlanjogász csapat a Mammutban!

e-ingatlanugyvedek.hu

Ingatlan ügyvédi szolgáltatások Budapesten

Lakás, házat venne, vagy ajándékozna és ügyvédet keres Budapesten? Ingatlan ügyvédként én aztán tényleg tudom, hogy nincs könnyű dolga!

Amikor a saját lakásunk megvásárlására került sor egyszerre kellett a bankhitellel kapcsolatos feltételekre, a lakás műszaki állapotára, a gyerekek vágyaira, sőt a macskánk igényeire figyelnem, így hihetetlenül megnyugtató volt, hogy tapasztalt kollégám tartotta a kapcsolatot az eladóval és mindent önállóan intézett, ami a szerződéssel volt kapcsolatos. Tudtam, hogy jó kezekben vagyok és ez nagyon sokat segített abban, hogy az ingatlanjog miatt már ne kelljen aggódnom! De honnan tudhatná egy laikus, hogy hogyan kell a sok jó ügyvéd közül választani?

Ha Önt is érdekli a válasz, javaslom, olvasson tovább, és ismerje meg, hogy milyen szempontok alapján érdemes ingatlan ügyvédet választani!

Ingatlan adásvétel ügyvéd Budapest? E-ingatlanügyvédek.hu!

Ha lakás, vagy házat szeretne venni, vagy eladni és Budapesten keres magának ügyvédet? Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk társasházi lakások, panellakások, családi házak, ikerházak, építési telkek adásvételében. Több tagunk is új építésű lakások értékesítésével kapcsolatos nagyberuházásokon szocializálódott, de a műemléki épületek adásvétele, vagy természetvédelmi területeken való ingatlanügyletekben való részvétel sem új terep számunkra.

Dr. Ivácson Annamária

Dr. Ivácson Annamária nagy tapasztalattal rendelkezik a használt ingatlanok adásvétele terén. Kiemelt területe még az adóoptimalizálás, illetve az eladói tanácsadás, ha ilyen ügyekben lenne segítsége ügyvédre, Annamáriára számíthat!

Dr. Tenyér Barbara Nóra

Dr. Tenyér Barbara Nóra a foglalóval kapcsolatos kérdések szakértője. Ha ikerház vagy nyaraló vásárlását tervezi, és gyors válaszokra van szüksége a foglalóval kapcsolatosan, Barbara segít Önnek!

Dr. Kosztoványi Roland

Dr. Kosztoványi Roland az új építésű projektek specialistája. Ha új építésű társasház vagy sorház érdekli, Rolandra számíthat!

Dr. Mittákné Dr. Horváth Georgina

Dr. Mittákné dr. Horváth Georgina a családi ház értékesítés és a gyors tehermentesítés szakértője. Ha haszonélvezeti jogokkal kapcsolatos kérdései vannak, Georgina áll rendelkezésére!

Dr. Mártvai-Kiss Zoltán

Dr. Mártvai-Kiss Zoltán nem csak az ingatlan adásvételekben van otthon, de a termőföld adásvételek és az építési jog terén is tájékozott, így ha ilyen típusú ingatlan vásárlását fontolgatja, Zoltán a megfelelő személy az Ön számára.

Dr. Márkus Dorottya

Dr. Márkus Dorottya a társasházi lakásokkal kapcsolatos ügyek szakértője. Ha társasházi lakást vásárolna, és ehhez keres egy megbízható ügyvédet, Dorottya a legjobb választás.

Dr. Kozma Dóra

Dr. Kozma Dóra az ikerház értékesítések specialistája. Ha ikerház vásárlását tervezi, Dóra tudása és tapasztalata jól jöhet Önnek is!

Dr. Szabó Judit Anna

Dr. Szabó Judit Anna, az e-ingatlanügyvédek vezető tagja, a legtöbb cikkünk szerzője. Nagy tapasztalattal rendelkezik az ingatlanjog területén, az utóbbi időben főleg tervezést és több szerződés megkötését igénylő, komplex ügyletekkel foglalkozik.

Hol található az e-ingatlanügyvédek irodája?

Az e-ingatlanügyvédek központi irodája Budapest központjában, a Mammut Bevásárlóközpontban található!

Az e-ingatlanügyvédek.hu csapatánál azonban nem csak a hagyományos irodai aláírási lehetőség áll rendelkezésre, hanem a távellenjegyzés modern és kényelmes formája is. Ez különösen hasznos lehet azok számára, akik távol dolgoznak, akár külföldön, és nem tudnak személyesen jelen lenni az adásvételi szerződés megkötésénél. A távellenjegyzés lehetővé teszi, hogy az eladó és a vevő videóhíváson keresztül, anélkül, hogy fizikailag ugyanazon a helyszínen tartózkodnának, írják alá a szerződést.

Milyen munkadíjjal dolgoznak az e-ingatlanügyvédek?

Az e-ingatlanügyvédek előre meghatározott, átlátható munkadíjakkal dolgoznak, amely az általános forgalmi adót is magában foglalja. Ebben az árban benne van az e-hiteles tulajdoni lap ára, a földhivatali eljáráshoz szükséges okiratok postázási költsége, valamint az okiratletét kezelés díja. Fontos kiemelni, hogy a földhivatali eljárás díja és a pénzletét kezelés díja nem része a munkadíjnak, ezeket külön egyeztetjük ügyfeleinkkel.

Az adásvételi szerződések kapcsán aktuálisan alkalmazott ügyvédi munkadíjainkról itt olvashat!

Mivel tudnak többet az e-ingatlanügyvédek Budapesten, mint más ügyvédi irodák?

Az e-ingatlanügyvédek több ügyvéd bevonásával lehetővé teszik, hogy a minket megbízó ügyfeleink az adásvételi ügyleteiket gyorsabban és hatékonyabban bonyolítsák le, hiszen a felajánljuk nekik, hogy az általuk megvásárolni kívánt ingatlantípussal kapcsolatban a legtöbb tapasztalattal rendelkező, leghamarabb elérhető és helyileg legközelebbi kollégánk szolgálja ki őket. 

Több kolléga esetében könnyebb időpontot egyeztetni, és nem jelent problémát, ha egy kolléga aktuálisan nem érhető el, mert mondjuk szabadságon van. A társulás több területen is tud tanácsot adni, például finanszírozás, adózás, öröklés, stb. Ezt különösen egy komplex ingatlanügylet esetén rendkívül hasznos az ingatlan vásárlásban érdekelt ügyfeleink számára.

Ingatlan ügyvéd Budapesten a Mammutban - e-ingatlanügyvédek.hu!

Ingatlan ügyvéd Budapesten a Mammutban - e-ingatlanügyvédek.hu!

Miért szükséges egyáltalán ügyvédet keresni ingatlanjogi ügyekben?

A hatályos magyarországi jogszabályok szerint az ingatlanok átruházásáról csak írásban lehet megegyezni, ezek az írásbeli dokumentumok az adásvételi, ajándékozási, esetleg apport szerződések. Önmagában a szerződés azonban nem elég a tulajdonjog átruházásához - ehhez ugyanis az kell, hogy a szerződést ügyvéd ellenjegyezze, vagy közjegyző közokiratba foglalja!

Amivel igazán csökkenthetők a lakásvásárlás költségei: egy jó ingatlanjogász!

Míg egy olyan ingatlanjogra specializálódott ügyvéd, mint én, adásvétellel fekszik és kel, a tipikus eladó, illetve vevő életében egy, kettő, netán három ingatlan tranzakcióban vett részt, a jog pedig tipikusan ismeretlen terep előtte. Aki pedig sokat látott, az sokat is tapasztalt. Éppen ezért az ügyvéd jelenléte növeli a felek biztonságérzetét, akár vásárolják, akár eladják az ingatlant!

Az ingatlan adásvétel során számos jogi és pénzügyi kockázat is felmerülhet - ami miatt a lakásvásárlás költségei komolyan növekedhetnek. Ezek közé tartozik például az ingatlan tehermentes státusza, az ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdonosok, vagy igen gyakran az elővásárlási joggal kapcsolatban felmerülő problémák.

Ingatlanjogász csapat Budapest szívében

Ingatlanjogász csapat Budapest szívében

Mit érdemes mérlegelni ha Budapesten keresünk ingatlan ügyvédet?

Egy profi ingatlan ügyvéd nem csupán a szerződések elkészítésében nyújt segítséget, hanem az ügylet során felmerülő összetett jogi kérdések megválaszolásában is, éppen ezért tapasztalataim szerint a következőket érdemes mérlegelni:

 1. Szakmai tapasztalat és specializáció - csak így biztosítható, hogy az ingatlan specialista azonnal felismerje az ügyletben rejlő kockázatokat, legyen az elővásárlási jog, jelzálog jog, szolgalmi jog, bérleti jog, használati jog, vagy bármi egyéb, az ingatlannal való rendelkezést korlátozó jog.
 2. Naprakész ismeretek - az ingatlanos ügyvédek általában ismerik az ingatlanjog területén megjelenő legfrissebb jogszabályokat és rendeleteket (pl. CSOK Plusz).
 3. Információs előny az árazással kapcsolatban - Mielőtt lakást adna el, vagy venne, legegyszerűbb ingatlan kapcsán is érdemes egy ingatlanjogban jártas kollégával konzultálni a szerződést érintő optimális ár meghatározásához.
 4. Kommunikációs készségek - a kolléga a legtöbbször nem csupán wordben szerkesztgeti a szükséges iratokat, hanem tárgyal az eladóval, az eladó ügyvédjével, az elővásárlásra jogosulttal és a hatóságokkal!
 5. Elérhetőség - az ingatlan adásvétel esetén a gyorsaság és a rugalmasság elsődleges, sokszor hirtelen van szükség vételi szándéknyilatkozatra, vagy előszerződésre!
 6. Árazás és díjstruktúra - használja ügyvédi munkadíj kalkulátorunkat és győzödjön meg róla, hogy az ügyvéd által ajánlott munkadíj összhangban van a piaci sztenderdekkel!
 7. Egy jó adásvételi specialista ért az ingatlan ajándékozási szerződés, vagy bérleti szerződés megszövegezéséhez is!

Mi, az e-ingatlanügyvédek.hu csapatába tartozó ingatlanspecialisták, hiszünk benne, hogy az ügyfeleinknek akkor tudjuk a legjobb szolgáltatást nyújtani, a legjobb szerződést írni, ha minden fent említett kritériumot komolyan veszünk és integrálunk a munkánkba!

Ügyvéd ingatlan ügyletekhez Budapesten

Ügyvéd Budapest központjában ingatlan ügyletekhez

Mit várhatnak el az ügyfelek, ha ingatlan ügyvédhez fordulnak egy adásvételi ügy kapcsán?

Az ügyvédi törvény alapján az ügyfelek a következőket várhatják el az ügyvédtől, ha adásvételi ügylet kapcsán ügyvédhez fordulnak, a következők:

 1. Jogi szakértelem: A kollégának gondoskodnia kell arról, hogy a felek megállapodása a jog elvárásainak megfelelő legyen, azaz az adásvételi szerződés legyen joghatás kiváltására alkalmas, de legfőképpen, hogy az okirat alapján a vevő, vagy a megajándékozott tulajdonjoga bejegyezhető legyen az ingatlan-nyilvántartásba.
 2. Ügyfélérdek elsődlegessége: Az ügyvédnek kötelessége az ügyfél jogainak és érdekeinek védelmében törvényes módon eljárni.
 3. Függetlenség és bizalom: Az ügyvédi tevékenység a bizalomra épül, de legalább ennyire fontos, hogy az ügyvéd független a közhatalmi szervektől. Ez azt jelenti, hogy az ügyvédnek csak az ügyfél érdekeit kell szem előtt tartania, anélkül, hogy külső befolyásoknak engedne.
 4. Lelkiismeretes és tudatos munkavégzés: Az ügyvédeknek kötelezően lelkiismeretesen, a legjobb tudásuk szerint kell dolgozniuk, mindig a jogszabályoknak megfelelően.
 5. Titoktartási kötelezettség: Az ügyvédek kötelesek megtartani az ügyvédi titkot, amely minden olyan információt magában foglal, amiről az ügyvédi tevékenység gyakorlása során tudomást szereznek.

Mit mondanak ügyfeleink?

"Dr. Szabó Judit Anna óriási segítség volt számunkra az első ingatlanvásárlásnál. Rendkívül felkészült, így pontos tájékoztatást adott mindenről. Nagyon szimpatikus, segítőkész ügyvéd. Csak ajánlani tudom." - Hajnalka, Budapest

Etikai szempontok ingatlan ajándékozási, adásvételi szerződések esetén

Nagyon fontosnak tartom, hogy ha az ingatlan adásvételi szerződés aláírásakor az eladók, vagy a vevők nem értenek egy-egy kikötést, nem világos minden jog és kötelezettség, ami rájuk vonatkozik, akkor az ingatlanjogász részletes magyarázattal szolgáljon. 

Ha ügylet közben felmerülnek még problémák, pl. hogy az ingatlan haszonélvezettel terhelt, netán elővásárlási jog érvényesül, akkor a jó szakember felhívja erre a felek figyelmét és ha szükséges, módosít is a szerződésen. Az ilyen típusú tanácsadás nem csupán bevett szokás, hanem etikai elvárás is. Az ellenjegyzés ezen felül garancia az ügylet jogszerűségére is.

Az e-ingatlanügyvédek.hu budapesti csapatánál az etikai szempontokat olyannyira magunkénak érezzük, hogy a tagságunkkal szemben az általános ügyvédi etikai szabályokkal szemben további elvárásokat is támasztunk, lásd az Etikai Kódexünket!

Dr. Kosztoványi Roland, ingatlan ügyvéd Budapesten

Dr. Kosztoványi Roland, ingatlan ügyvéd Budapesten

Tájékoztatás adó és visszterhes, továbbá ajándékozási illeték kapcsán - az ingatlanjog része

Sokan nem veszik figyelembe, hogy a lakásvásárlás ingatlan esetében az szja és az ajándékozási illeték, vagy a vagyonátruházási illeték komoly terhet jelenthetnek - ezért ezt az ügyvéd ingatlan ügyletek esetén mindig komolyan kell, hogy vegye. Éppen emiatt teljesen jogos ügyféligény és egyben kamarai szabályzatokban rögzített etikai elvárás, hogy az ügyvéd adásvételkor köteles tájékoztatni a vevőt az illeték, az eladót, pedig a személyi jövedelemadó, illetve általános forgalmi adó fizetési kötelezettségéről. Bár a legtöbb kollégát nem kell noszogatni, de azért nem árt rákérdezni az illetékkedvezményekre sem.

Fontos, ugyanakkor, hogy az ügyvédi tájékoztatásnak nem kell kiterjednie az adók és illetékek mértékére, ez már nem az ügyvéd ingatlanjogi kompetenciája, különösen, ha egy egyszerű ingatlanjogi ügyletben jár el a kolléga és nem kapott megbízást adótanácsadó feladatkörébe tartozó tevékenységre, adóoptimalizációra, vagy ha az ügyfél már rendelkezik a szükséges szakértelemmel.

Megfelelő felelősségbiztosítás az egyik legfőbb ingatlan ügyvédi kötelezettség

Nem lehet eléggé hangsúlyozni: az ingatlan a magyar ember legfőbb vagyontárgya - főleg ha adásvétel, de akkor is, ha ingatlan ajándékozás útján szerezte. Egy rossz választás nem csupán rengeteg időbe és fejfájásba, de sajnos pénzbe is kerülhet. Természetesen előre egyik ügyfél sem tudhatja, hogy rosszul választ, ellenkező esetben más ingatlanos ügyvédhez fordulna. Amit viszont tudhat, az az, hogy ügyvédi műhiba esetén mekkora az az összeg, amelynek megtérítésére mindenképpen számíthat: Minden magyar ügyvédnek legalább káreseményenként 15 millió forint kötelező felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, ez igaz azokra az ügyvédekre is, akik ügyvédi iroda keretében működnek. A Magyar Ügyvédi Kamara minden tag esetén nyilvántartja, hogy mekkora összegre kötött felelősségbiztosítást, ez az adat a nyilvántartásban közhiteles.

Hogy mennyire nem ritkák az ilyen ügyvédi műhibák, azt jól jelzi, hogy a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesületének szakmai anyagai között első helyen szerepel a adásvétel kapcsán felmerülő ügyvédi műhibákról szóló tájékoztató.

Ingatlan adásvételi szerződés forduljon szakértő ügyvédhez!

Ingatlan adásvételi szerződés forduljon szakértő ügyvédhez!

E-ingatlanügyvédek.hu - Kaposvár, Szeged és Pécs városában is várják az ügyfeleinket

Ha Kaposváron, vagy Somogy megye területén keres adásvételi szerződéskötés ügyében jogi segítséget, akkor is számíthat az e-ingatlanügyvédek.hu csapatára! Nem csupán lakóépületekkel kapcsolatos adásvételi szerződés megkötése során számíthat ránk, de kaposvári tagunk, Szabó Tibor a termőföldekhez is kitűnően ért, arról nem is beszélve, hogy három évtizede dolgozik az adójog területén.

Dr. Magyar Dávid, kiváló választás azok számára, akik ingatlanügyletben gondolkodnak Szeged és Csongrád-Csanád vármegyében. Szakértelme, elkötelezettsége, és a fix munkadíjas megközelítése biztosítja az ügyfelek számára a hatékony és professzionális jogi képviseletet.

Már Pécsen is jelen vagyunk, így ha Baranya vármegyében szeretné ingatlanügyeit jó kezekben tudni, akkor keresse fel dr. Kárpáti Zsófiát! Széleskörű tapasztalatával és empatikus hozzáállásával biztosítja, hogy minden ügyfele a legmagasabb színvonalú jogi képviseletet kapja.

E-ingatlanügyvédek.hu - távellenjegyzés

Nemcsak személyesen állunk az ügyfeleink rendelkezésére, de távellenjegyzés útján országszerte kiszolgáljuk a hozzánk forduló ingatlan vásárlókat! A távellenjegyzés segíthet olyan jogi helyzetek esetén, amikor a másik fél távolsága áll csak az adásvételi megállapodás megkötése útjába.

A távellenjegyzés során az ingatlanjogászok és az ügyfelek online lépnek kapcsolatba egy videóhívás segítségével. Az ügyfél ilyen módon virtuálisan jelenik meg az ügyvédi irodában. Az ügyvédi ellenjegyzés is ugyanolyan érvényes jogilag, mint a hagyományos, személyes közös találkozás során végzett ellenjegyzés esetén.

A távellenjegyzés előnyei közé tartozik a kényelem és az időmegtakarítás, mivel az ügyfeleknek nem kell utazniuk az ügyvédi irodába, és rugalmasabb időpontokat is meg lehet egyeztetni. Saját tapasztalat, hogy a COVID-19 járvány idején a távellenjegyzés szinte megmentette a szakmánkat, hiszen biztonságos alternatívát jelentett a személyes találkozókhoz képest!


Összefoglalás

Ügyvéd által nyújtott tanácsok és segítség nélkül nem könnyű eligazodni az olyan tulajdoni lapokon, amelyen haszonélvezeti jog, osztatlan közös tulajdon nehezíti a jogi helyzet feltérképezését, ezért mindig ajánlott szakértő segítségét kérni, amikor lakást, házat, vagy nyaralót adnánk el vagy ajándékoznánk! Nem is csoda, hogy Magyarországon majdhogynem minden jogász valahol ingatlannal is foglalkozik, hiszen a lakások, házak 90%-a magántulajdonban van és viszonylag gyakran cserél gazdát, ezért az adásvételi szerződés, ajándékozási szerződés gyakori ügytípus minden magánjog területével foglalkozó kolléga praxisában.

A borítóképet és a cikk több képét Fazekas Nikoletta készítette!

Ha ingatlan adásvétel, vagy ajándékozás kapcsán ügyvéd segítségére van szüksége Budapest, vagy az agglomeráció területén és fontosan az Ön számára a fent ismertetett értékek, akkor javaslom, hogy ismerje meg az e-ingatlanügyvédek csapatát!

Kapcsolatfelvétel

Hívhat minket az alábbi számon vagy töltse ki az űrlapot és visszahívjuk.

Felhívjuk a figyelmét, hogy minden telefonhívást rögzítünk. A Küldés gombra kattintva elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.

Kategóriák:

Hasznos tudnivalók ingatlanvásárlás előtt
Budapest és agglomeráció
Somogy vármegye, Kaposvár
Illés Géza MártonIGM
Szerző:

Csapatunk

Dr. Illés Géza Márton

[email protected]

Dr. Illés Géza Márton, a Dr. Illés Géza Márton Ügyvédi Iroda vezető ügyvédje, egyben az e-ingatlanügyvédek.hu vezetője. Szakterülete az ingatlanjog, az M&A tranzakciók és a vállalatfinanszírozás.
Szerzői profil

Gyakran
ismételt kérdések

Az ügyvéd nem csak a jogi keretek betartásáért felel, de a felek közötti szerződési viszonyokat is tisztázza. Segít az esetleges jogi és pénzügyi kockázatok felmérésében és kezelésében.