Logóe-ingatlanügyvédek.hu
Dr. Illés Géza Márton

Dr. Illés Géza Márton

6 perc olvasás

Ingatlan ügyvéd Budapest? Illés és Szabó Ügyvédi Társulás!

e-ingatlanugyvedek.hu

Ingatlan ügyvédi szolgáltatások Budapesten

Lakás, házat venne, vagy ajándékozna és ügyvédet keres Budapesten? Az e-ingatlanügyvédek csapata, azaz az Illés és Szabó Ügyvédi Társulás várja Önt 

Hívjon minket a +3612107910 számon, vagy írjon e-mailt az [email protected] e-mail címre!

Ingatlan adásvétel ügyvéd Budapest

Az Illés és Szabó Ügyvédi társulás ügyvédei egy ügylet során vagy a vevőt, vagy az eladót képviselik. Az ellenérdekű felek egyidejű képviselete álláspontunk szerint összeférhetetlenséget eredményez és nem etikus. Nagy értékű ingatlanokkal kapcsolatos ügyletekben ajánlott, hogy minden fél saját jogi képviselővel járjon el.

Állítsa be az ingatlan vételárát a csúszkával

Ár: 60 000 000 Ft

e-ingatlanügyvédek.hu

0 Ft

Rejtett költségek nélkül, áfával

Tovább az ajánlathoz

Ismerje meg az ingatlanos ügyvéd csapatunkat!

Ingatlan ügyekben különösen fontos az ügyvéd-ügyfél közötti bizalom. Ismerje meg budapesti csapatunkat!

Dr. Ivácson Annamária

Dr. Ivácson Annamária nagy tapasztalattal rendelkezik a használt ingatlanok adásvétele terén. Kiemelt területe még az adóoptimalizálás, illetve az eladói tanácsadás, ha ilyen ügyekben lenne segítsége ügyvédre, Annamáriára számíthat!

Dr. Surányi Kata

Dr. Surányi Kata ingatlanjogi szakjogász, hosszú évek óta foglalkozik ingatlan adásvételi szerződésekkel, használati megosztási szerződésekkel és ajándékozással kapcsolatos ügyekkel. Az ingatlanjogon túl nagy tapasztalata van kártérítési perekben is. Ha az ingatlan ügylete kapcsán adóoptimalizálásra is szüksége van, Katánál jobb szakembert keresve se talál!

Dr. Tenyér Barbara Nóra

Dr. Tenyér Barbara Nóra ingatlan ügyvédként a foglalóval kapcsolatos kérdések szakértője. Ha ikerház vagy nyaraló ingatlan vásárlását tervezi, és gyors válaszokra van szüksége a foglalóval kapcsolatosan, Barbara segít Önnek!

Dr. Kosztoványi Roland

Dr. Kosztoványi Roland az új építésű projektek specialistája. Ha új építésű társasház vagy sorház érdekli, Rolandra az Ön embere!

Dr. Mittákné Dr. Horváth Georgina

Dr. Mittákné dr. Horváth Georgina a családi ház értékesítés és a gyors tehermentesítés szakértője. Ha haszonélvezeti jogokkal kapcsolatos kérdései vannak, Georgina áll rendelkezésére!

Ügyvéd ingatlan ajándékozási szerződéshez

Ügyvédek ingatlan ajándékozási szerződéshez

Dr. Rigó Adél

Dr. Rigó Adél sokat foglalkozott új lakás értékesítéssel, de otthonosan mozog a családi ház, illetve használt lakás vásárlás piacán is. Eladás vásárlás? Adélnak biztosan lesz hasznos tanácsa!

Dr. Mártvai-Kiss Zoltán

Dr. Mártvai-Kiss Zoltán nem csak az ingatlan adásvételekben van otthon, de a termőföld adásvételek és az építési jog terén is tájékozott, így ha ilyen típusú ingatlan vásárlását fontolgatja, Zoltán a megfelelő személy az Ön számára!

Dr. Márkus Dorottya

Dr. Márkus Dorottya a társasházi lakásokkal kapcsolatos ügyek szakértője. Ha társasházi lakást vásárolna, és ehhez keres egy megbízható ügyvédet, Dorottya a legjobb választás!

Dr. Szabó Judit Anna

Dr. Szabó Judit Anna, az e-ingatlanügyvédek vezető tagja, a legtöbb ingatlan témájú cikkünk szerzője. Nagy tapasztalattal rendelkezik az ingatlanjog területén, az utóbbi időben főleg tervezést és több szerződés megkötését igénylő, komplex ügyletekkel foglalkozik.

Ingatlan ügyvéd Budapesten a Mammutban - e-ingatlanügyvédek.hu!

Ingatlan ügyvéd Budapesten a Mammutban - e-ingatlanügyvédek.hu!

Mivel tudnak többet az e-ingatlanügyvédek Budapesten, mint más ügyvédi irodák?

Komplex szolgáltatást nyújtunk az ingatlanokhoz kapcsolódó számos területen - legyen szó használt lakás adásvételéről, újépítésű családi házról, műemléki ingatlanról, vagy ingatlan tranzakcióhoz kapcsolódó adótervezésről.

Ügyvédi szolgáltatás megnevezése
Lakás célú ingatlan adásvételével kapcsolatos szolgáltatások
Eladói tanácsadás, szerződésvéleményezés
Új építésű lakások vásárlóinak szóló tanácsadás
Adótervezés, adóoptimalizálás
Használati megállapodás készítése
Termőföldekkel kapcsolatos tranzakciók
Házassági szerződés készítése
Pénzletét kezelése
Meghatalmazás ellenjegyzése
Elővásárlási joggal kapcsolatos ügyintézés

További ügyvédi szolgáltatásainkat itt találja.

Ingatlanjogász csapat Budapest szívében

Ingatlanjogász csapat Budapest szívében

Mit várhatnak el az ügyfelek, ha ingatlan ügyvédhez fordulnak egy adásvételi ügy kapcsán?

Az ügyvédi törvény alapján az ügyfelek a következőket várhatják el az ügyvédtől, ha adásvételi, ajándékozási, haszonélvezeti, telekalakítási, vagy használati megosztási ügylet kapcsán ügyvédhez fordulnak, a következők:

  1. Jogi szakértelem: A kollégának gondoskodnia kell arról, hogy a felek megállapodása a jog elvárásainak megfelelő legyen, azaz az adásvételi szerződés legyen joghatás kiváltására alkalmas, de legfőképpen, hogy az okirat alapján a vevő, vagy a megajándékozott tulajdonjoga bejegyezhető legyen az ingatlan-nyilvántartásba.
  2. Ügyfélérdek elsődlegessége: Az ügyvédnek kötelessége az ügyfél jogainak és érdekeinek védelmében törvényes módon eljárni.
  3. Függetlenség és bizalom: Az ügyvédi tevékenység a bizalomra épül, de legalább ennyire fontos, hogy az ügyvéd független a közhatalmi szervektől. Ez azt jelenti, hogy az ügyvédnek csak az ügyfél érdekeit kell szem előtt tartania, anélkül, hogy külső befolyásoknak engedne.
  4. Lelkiismeretes és tudatos munkavégzés: Az ügyvédeknek kötelezően lelkiismeretesen, a legjobb tudásuk szerint kell dolgozniuk, mindig a jogszabályoknak megfelelően.
  5. Titoktartási kötelezettség: Az ügyvédek kötelesek megtartani az ügyvédi titkot, amely minden olyan információt magában foglal, amiről az ügyvédi tevékenység gyakorlása során tudomást szereznek.

Mit mondanak ügyfeleink?

"Dr. Szabó Judit Anna óriási segítség volt számunkra az első ingatlanvásárlásnál. Rendkívül felkészült, így pontos tájékoztatást adott mindenről. Nagyon szimpatikus, segítőkész ügyvéd. Csak ajánlani tudom." - Hajnalka, Budapest

Etikai szempontok ingatlan ajándékozási, adásvételi szerződések esetén

Nagyon fontosnak tartom, hogy ha az ingatlan adásvételi szerződés aláírásakor az eladók, vagy a vevők nem értenek egy-egy kikötést, nem világos minden jog és kötelezettség, ami rájuk vonatkozik, akkor az ingatlanjogász részletes magyarázattal szolgáljon. 

Ha ügylet közben felmerülnek még problémák, pl. hogy az ingatlan haszonélvezettel terhelt, netán elővásárlási jog érvényesül, akkor a jó szakember felhívja erre a felek figyelmét és ha szükséges, módosít is a szerződésen. Az ilyen típusú tanácsadás nem csupán bevett szokás, hanem etikai elvárás is. Az ellenjegyzés ezen felül garancia az ügylet jogszerűségére is.

Az e-ingatlanügyvédek.hu budapesti csapatánál az etikai szempontokat olyannyira magunkénak érezzük, hogy a tagságunkkal szemben az általános ügyvédi etikai szabályokkal szemben további elvárásokat is támasztunk, lásd az Etikai Kódexünket!

Dr. Kosztoványi Roland, ingatlan ügyvéd Budapesten

Dr. Kosztoványi Roland, ingatlan ügyvéd Budapesten

Tájékoztatás adó és visszterhes, továbbá ajándékozási illeték kapcsán - az ingatlanjog része

Sokan nem veszik figyelembe, hogy a lakásvásárlás ingatlan esetében a személyi jövedelemadó és az ajándékozási illeték, vagy a vagyonátruházási illeték komoly terhet jelenthetnek - ezért ezt az ügyvéd ingatlan ügyletek esetén mindig komolyan kell, hogy vegye. Éppen emiatt teljesen jogos ügyféligény és egyben kamarai szabályzatokban rögzített etikai elvárás, hogy az ügyvéd adásvételkor köteles tájékoztatni a vevőt az illeték, az eladót, pedig a személyi jövedelemadó, illetve általános forgalmi adó fizetési kötelezettségéről. Bár a legtöbb kollégát nem kell noszogatni, de azért nem árt rákérdezni az illetékkedvezményekre sem!

Fontos, ugyanakkor, hogy az ügyvédi tájékoztatásnak nem kell kiterjednie az adók és illetékek mértékére, ez már nem az ügyvéd ingatlanjogi kompetenciája, különösen, ha egy egyszerű ingatlanjogi ügyletben jár el a kolléga és nem kapott megbízást adótanácsadó feladatkörébe tartozó tevékenységre, adóoptimalizációra, vagy ha az ügyfél már rendelkezik a szükséges szakértelemmel.

Ingatlan adásvételi szerződés forduljon szakértő ügyvédhez!

Ingatlan adásvételi szerződés forduljon szakértő ügyvédhez!

Kellően nagy felelősségbiztosítás - a jó ingatlan ügyvéd legfőbb előnye

Nem lehet eléggé hangsúlyozni: az ingatlan a magyar ember legfőbb vagyontárgya - főleg ha adásvétel, de akkor is, ha ingatlan ajándékozás útján szerezte. Egy rossz választás nem csupán rengeteg időbe és fejfájásba, de sajnos pénzbe is kerülhet. Természetesen előre egyik ügyfél sem tudhatja, hogy rosszul választ, ellenkező esetben más ingatlanos ügyvédhez fordulna. Amit viszont tudhat, az az, hogy ügyvédi műhiba esetén mekkora az az összeg, amelynek megtérítésére mindenképpen számíthat: Minden magyar ügyvédnek legalább káreseményenként 15 millió forint kötelező felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, ez igaz azokra az ügyvédekre is, akik ügyvédi iroda keretében működnek. A Magyar Ügyvédi Kamara minden tag esetén nyilvántartja, hogy mekkora összegre kötött felelősségbiztosítást, ez az adat a nyilvántartásban közhiteles.

Hogy mennyire nem ritkák az ilyen ügyvédi műhibák, azt jól jelzi, hogy a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesületének szakmai anyagai között első helyen szerepel a adásvétel kapcsán felmerülő ügyvédi műhibákról szóló tájékoztató.


Összefoglalás

Ügyvéd által nyújtott tanácsok és segítség nélkül nem könnyű eligazodni az olyan tulajdoni lapokon, amelyen haszonélvezeti jog, osztatlan közös tulajdon nehezíti a jogi helyzet feltérképezését, ezért mindig ajánlott szakértő segítségét kérni, amikor lakást, házat, vagy nyaralót adnánk el vagy ajándékoznánk! Nem is csoda, hogy Magyarországon majdhogynem minden jogász valahol ingatlannal is foglalkozik, hiszen a lakások, házak 90%-a magántulajdonban van és viszonylag gyakran cserél gazdát, ezért az adásvételi szerződés, ajándékozási szerződés gyakori ügytípus minden magánjog területével foglalkozó kolléga praxisában.

Ha ingatlan adásvétel, vagy ajándékozás kapcsán ingatlanos ügyvéd segítségére van szüksége Budapest, vagy az agglomeráció területén? Keressen minket!

Kapcsolatfelvétel

Hívhat minket az alábbi számon vagy töltse ki az űrlapot és visszahívjuk.

Felhívjuk a figyelmét, hogy minden telefonhívást rögzítünk. A Küldés gombra kattintva elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.

Kategóriák:

Hasznos tudnivalók ingatlanvásárlás előtt
Budapest és agglomeráció
Illés Géza MártonIGM
Szerző:

Csapatunk

Dr. Illés Géza Márton

[email protected]

Dr. Illés Géza Márton, budapesti ügyvéd a 2009-ben alapított Dr. Illés Géza Márton Ügyvédi Iroda és az e-ingatlanügyvédek.hu vezetője. Szakterülete az ingatlanjog, az M&A tranzakciók és a vállalatfinanszírozás.
Szerzői profil

Gyakran
ismételt kérdések

Az ügyvéd nem csak a jogi keretek betartásáért felel, de a felek közötti szerződési viszonyokat is tisztázza. Segít az esetleges jogi és pénzügyi kockázatok felmérésében és kezelésében.