Logóe-ingatlanügyvédek.hu
e-ingatlanugyvedek.hu

Dr. Szabó Tibor

3 perc olvasás

Somogy vármegyei ingatlanpiac - megéri-e itt befektetni?

Ingatlan vásárlás Somogy vármegyében

Ingatlan vásárlás Somogy vármegyében

Somogy vármegye gazdag kulturális örökséggel és változatos tájjal büszkélkedhet. Az országos ingatlanpiac nehézségekkel néz szembe, de a balatoni nyaralók és Kaposvár is továbbra is kiváló befektetési lehetőségek kínálnak. A somogyi ingatlanpiac sokszínűsége és változékonysága egyedülálló lehetőségeket kínál a potenciális vásárlóknak, legyen szó a festői Balaton partjáról vagy Dél-Somogy eldugott vidéki körzeteiről. Az ingatlan.com legfrissebb adatai alapján a régióban tapasztalható árkülönbségek akár egy millió forintot is elérhetik négyzetméterenként, amely jelentős különbséget jelenthet a vevők számára.

Ha vidéki nyaralóban gondolkozunk, érdemes Somogy vármegye Balatonhoz közel eső falvaiban, esetleg a határ mentén is nézelődni!

A legfontosabb ingatlan célpontok Somogy megye területén

A SONLINE portálon közzétett cikk, amely a somogyi ingatlanpiac aktuális trendjeiről számol be, részletes betekintést nyújt a vármegyei ingatlanár-különbségekbe. A cikk alapján Dél-Somogyban igazi gyöngyszemekre bukkanhatunk, ahol az eladó ingatlanok négyzetméterára átlagosan 300 ezer forint körül mozog, míg a Balaton partján a négyzetméterár akár 100 millió forintot is elérheti. De nem csak a déli és északi területek között, hanem a Balaton keleti és nyugati oldala között is tetten érhetők markáns különbségek. Míg Siófokon a magasabb árak dominálnak, a nyugati parton akár 30 százalékkal olcsóbban is hozzájuthatunk ingatlanokhoz. Ezzel egyidejűleg az árcsökkenés és a bővülő kínálat azok számára is kedvez, akik befektetési célja hétvégi ház, vagy nyaraló a régióban.

Kaposvár: a kultúra és oktatás központja

Kaposvár egyetemi város és a dél-dunántúli régió fontos kulturális központja. Az ingatlanok átlagára itt körülbelül 41 millió Ft, az átlagos méret pedig mintegy 110 m². Ideális választás fiataloknak, családoknak és a kultúra kedvelőinek is egyaránt.

A Deseda-tó helyi lakosok és turisták által kedvelt kirándulóhely, de a Virágfürdő, ami a helyi gyógyvizes termálfürdő is kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

Siófok: "Balaton vármegye" és a nyaralás mekkája 

Siófok mindig is népszerű célpontja volt a turistáknak és befektetőknek egyaránt. Az átlagos ingatlanár itt körülbelül 120 millió Ft, a lakások mérete pedig átlagosan 90 m² körül mozog. Ha Siófokon tervez ingatlant vásárolni, az e-ingatlanügyvédek.hu ügyvédi szolgáltatásai garantálják a gyors és hatékony ügymenetet.

Balatonlelle: A luxus nyaralók paradicsoma

Balatonlelle körülbelül 100 millió Ft-os átlagárral az egyik legdrágább város ezen a listán, de a Balaton közelsége ezt teljesen indokolttá teszi. A közeli Balatonboglárral együtt a nyüzsgésre vágyóknak igazán ajánlott.

Ingatlan adásvétel ügyvédi díja

Kaposváron és Somogy vármegyében

Állítsa be az ingatlan vételárát a csúszkával

Ár: 60 000 000 Ft

Válassza ki az ügyvédi munkadíjat (%)

más ügyvédi irodák

0 Ft áfával

vagy akár Ft áfamentesen

e-ingatlanügyvédek.hu

0 Ft

Rejtett költségek nélkül, áfával

Tovább az ajánlathoz
Ingatlant Somogyban? Az e-ingatlanügyvédek.hu csapata kedvező munkadíjak mellett országszerte rendelkezésre áll!

Ingatlant Somogyban? Az e-ingatlanügyvédek.hu csapata kedvező munkadíjak mellett országszerte rendelkezésre áll!

Marcali: a nyugalom szigete ha lakóingatlan a célpont

Marcali azok számára kínál ideális lehetőségeket, akik közel szeretnének lenni a Balatonhoz, de távol a nyüzsgéstől. Az átlagár itt körülbelül 48 millió Ft, az átlagos lakás mérete 107 m².

Csokonyavisonta: gyógyturizmus és megfizethető ingatlanárak

Csokonyavisonta egy kis gyöngyszem, ahol a gyógyturizmus is teret nyer. Az átlagos ingatlanár itt nagyjából 32 millió Ft, így az egyik legmegfizethetőbb hely a listánkon.

Nagyatád: az egészségügyi turizmus központja olcsó családi ház kínálattal

Nagyatád körülbelül 25 millió Ft-os átlagárral a lista egyik legmegfizethetőbb városa. Az átlagos lakás mérete 100 m². Nagyatád kevésbé ismert turisztikai célpont, holott a gyógyfürdő, a T25 Művészeti Galéria és Közösségi Ház kellő érdekességgel szolgál. Nagyatádon ráadásul tankokat is találunk: az országban egyedülálló Katonatörténeti kiállítás, melynek létrejötte a valamikor Nagyatádon állomásozó egykori harckocsizók által alapított 69. Harckocsiezred Nyugdíjas és Baráti Körének kösznöhető, több kiállítótermet is elfoglal.

Összegzés

Somogy vármegye változatos ingatlanpiaca és gazdag kulturális öröksége teszi ideális befektetési célponttá. A széles választék és a számtalan lehetőség miatt mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb ingatlant. A döntés azonban természetesen nagyban függ attól, milyen életstílust és lehetőségeket keresünk, de egy biztos: Somogy vármegyében való ingatlanvásárlás izgalmas és jövedelmező befektetés lehet.

Egy lakás, vagy családi ház, de akár egy nyaraló, vagy egy hétvégi ház is izgalmas és jövedelmező befektetés lehet Somogy vármegyében. Ha azon tűnődik, hogyan tehetné az adásvételi szerződés ügyintézését zökkenőmentessé, ne késlekedjen felvenni velünk a kapcsolatot! 

Az e-ingatlanügyvédek.hu 7400 Kaposvár, Ezredév utca 1. szám alatti irodájában minden ügyfelünk rendelkezésére áll!

Kapcsolatfelvétel

Hívhat minket az alábbi számon vagy töltse ki az űrlapot és visszahívjuk.

Felhívjuk a figyelmét, hogy minden telefonhívást rögzítünk. A Küldés gombra kattintva elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.

Kategóriák:

Régiók, vármegyék, városok
Ingatlanpiaci hírek
Somogy vármegye, Kaposvár
Szabó TiborST
Szerző:

Csapatunk

Dr. Szabó Tibor

[email protected]

Dr. Szabó Tibor, ügyvéd az e-ingatlanügyvédek.hu kaposvári tagja. Szakterülete az ingatlanjog, az adózás, a gazdasági büntetőjog, az adatvédelem és a bejelentővédelem. 1993 óta van az ügyvédi pályán.
Szerzői profil

Gyakran
ismételt kérdések

Igen! Kaposvári tagirodánkban dr. Szabó Tibor ügyvéd bármelyik ügyfelünk rendelkezésére áll!